Blogindlæg

Hvad betyder Autolyse?
Autolyse er en teknik, der hjælper os med at udvikle og forberede vores dej, før den røres helt. Gluten vil begynde at danne sig helt af sig selv uden at...
Hvad betyder Autolyse?
Autolyse er en teknik, der hjælper os med at udvikle og forberede vores dej, før den røres helt. Gluten vil begynde at danne sig helt af sig selv uden at...

Hvad er surdej
Surdej er en blanding af mel og vand, altså en slags dej, der fra tid til anden opbevares efter bagning. Den kan holde evigt, hvis du passer godt på den...
Hvad er surdej
Surdej er en blanding af mel og vand, altså en slags dej, der fra tid til anden opbevares efter bagning. Den kan holde evigt, hvis du passer godt på den...

Kardemomme ruller
Kardemommeruller: 4 hele kardemommekapsler blandet med skræl på.1 medium æg75g smør190g sødmælk80g sukker160g surdej før peak eller ved peak.550g svagt kagehvedemel eller sigtet hvedemel.8g saltKardemomme remonce100g blødt smør100g sukker10g stødt...
Kardemomme ruller
Kardemommeruller: 4 hele kardemommekapsler blandet med skræl på.1 medium æg75g smør190g sødmælk80g sukker160g surdej før peak eller ved peak.550g svagt kagehvedemel eller sigtet hvedemel.8g saltKardemomme remonce100g blødt smør100g sukker10g stødt...

Surdejsknæk
Kiks med surdejOpskrift (velegnet til 2 gange fyldt bagepapir)100g hørfrø100g solsikkekerner100g græskarkerner100g sesam50g havregryn100g olie200g vand6g salt100g rugmel (glutenfrit mel eller andre meltyper virker også)200g surdej (her kan du sagtens...
Surdejsknæk
Kiks med surdejOpskrift (velegnet til 2 gange fyldt bagepapir)100g hørfrø100g solsikkekerner100g græskarkerner100g sesam50g havregryn100g olie200g vand6g salt100g rugmel (glutenfrit mel eller andre meltyper virker også)200g surdej (her kan du sagtens...

Surdejsbrioche
Opskrift på burgerboller med brioche. 150g sødmælk150g smør i tern75g kogte, mosede og afkølede kartofler.50g sukker200g hele æg (ca. 4 stk)200g surdej (lidt) før peak)400g type 00 hvedemel100g Ølandshvede12g saltTil...
Surdejsbrioche
Opskrift på burgerboller med brioche. 150g sødmælk150g smør i tern75g kogte, mosede og afkølede kartofler.50g sukker200g hele æg (ca. 4 stk)200g surdej (lidt) før peak)400g type 00 hvedemel100g Ølandshvede12g saltTil...

Baguetter med surdej
SurdejsbaguetteOpskrift500g hvedemel type 00 (her kan du sagtens bruge 5-15% fuldkornsmel, fx spelt for mere elastik)300g vand150g hvedesurdej (peak)12g saltTotal hydrering 65,2%Bemærk at hydreringen er relativt lav, det er for...
Baguetter med surdej
SurdejsbaguetteOpskrift500g hvedemel type 00 (her kan du sagtens bruge 5-15% fuldkornsmel, fx spelt for mere elastik)300g vand150g hvedesurdej (peak)12g saltTotal hydrering 65,2%Bemærk at hydreringen er relativt lav, det er for...