Surdejsboller
Surdejsboller
Opskrift
400g stærkt hvedemel
50g ølandshvede fuldkorn
355g vand
80g surdej
10g salt
Rets af handling:
1. Autolyse
Bland vand/mel og lad det stå, inden du tilsætter din surdej.
2. Tilsæt din surdej lidt før den topper.
Rør på laveste hastighed i 10 minutter.
Lad nu dejen hvile i 15 minutter.
3. Tilsæt dit salt og rør i 8 minutter ved laveste hastighed.
De sidste 2 minutter skrues maskinen op på maksimal hastighed, indtil dejen slår mod siderne.
Lad nu dejen hvile i 15 minutter inden den puttes i en oliesmurt bøtte.
Lad dejen hæve udenfor ved stuetemperatur ca. 1/3 af sin egen størrelse inden nedkøling.
Sæt den så i køleskabet (gerne 1-3 grader) eller lad den stå ved stuetemperatur og bag den senere samme dag.
(Hvis du vil bage samme dag, kan det være passende, at den har hævet sig til mindst dobbelt størrelse.)
Dagen efter vender du dejen ud på et meldrysset bord. Du kan også hælde dejen over kerner eller frø. Skær dejen ud og bag dem på bageplade ved 240-260 grader i 12 minutter. Sørg for at tilføje damp i begyndelsen af bagningen. Dette kan gøres på mange forskellige måder. Se YouTube-kanalen for flere tips og tricks til bagning af surdejsboller.
Vi er fan af opskrifter, der både kan laves i hånden og også med røremaskine. Bodil fra muttionline har en super skarp og detaljeret guide til, hvordan du gør begge dele. Find opskriften og se mere lige her "Surdejsboller med eller uden røremaskine"
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.