Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Tilberedning af surdej

Preparation of Sourdough
Surdej

Tilberedning af surdej

Tilberedning af surdej

Sådan gør du:

1. Placer et lille syltetøjsglas på din bageplade og nulstil den.

2. Mål 50 gram lunkent vand (26-28 grader), 25 gram fint hvedemel og 25 g fuldkornsmel af. Rør med en finger, indtil massen er sammenhængende, og der ikke er klumper.

3. Stil glasset et lunt sted med låget løst og rør i dejen en gang dagligt. Surdejsstarteren er klar, når den begynder at boble lidt og har en syrlig smag og aroma. Det tager 2-3 dage. Du kan opbevare det i køleskabet i op til 3 uger.

4. Når du er klar til at bage brød, fodrer og frisker du din surdej op: Bland 1 gram surdej (svarende til en fingerspids) med 50 gram hvedemel og 50 gram lunkent vand i et lille glas og rør rundt. Lad stå 12-18 timer ved stuetemperatur.

5. Smag på din forfriskede surdej: På dette tidspunkt vil den være meget syrlig og skarp i smagen.

6. Surdejen skal friskes op igen og blive mere sød/citronsyreagtig. Tag hele den mængde du har frisket op og bland den med 50 gram lunkent vand og 50 gram hvedemel. Rør rundt og lad stå i et par timer. Nu smager surdejen sødere og bedre og du er klar til at lave brøddejen.

Sådan starter du en surdej
Er du endnu ikke en heldig ejer af en surdej? Så kan vi kun anbefale, at du starter en op. Det er super dejligt, at man kan undlade gær i sit brød og boller. Madblogger Maria Charlotte har en meget detaljeret guide og opskrift til at starte surdej på kun en uge. Hendes opskrift indeholder trin-for-trin billeder af opstart, fodring og udvikling, som man kan se på i tilfælde af forvirring.


Herunder er en video om at starte surdej, udover at jeg kan varmt anbefale Tobias Hamann, som også har en masse fremragende materiale og videoer, der er nemme at gå til, når det kommer til surdej og surdejsbagning. Du kan finde alle hans opskrifter med surdej og procedurer lige her: Tobias Hamanns opskrifter

1 kommentar

Hej med jer
Jeg har en lille ønsker til jer🙏🙏 Jeg ønsker at i måske lave en video eller en opslag på facebook hvordan man bage hvis men haren oven med damp og på alm bageplader. Jeg er helt grøn ind for surdej verden og har ikke råd til at købe alt de gadgets i bruger eller alle de dyr mel typer . Jeg har altid brugt Glutten mel i min bagning. Derfor syntes jeg det vil være ret at kun få lave opskrifter med ting som folk med ikke så mange resurser kan være med. Elsker at se jeres video de er meget læring.
Håber i kan hjælpe mig. Have en fantastisk dag og weekend

Mvh
Silvana Therp Hansen

Silvana Therp Hansen

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.

Læs mere

Sourdough Buns
Sourdough Buns

Surdejsboller

SurdejsbollerOpskrift400g stærkt hvedemel50g ølandshvede fuldkorn355g vand80g surdej10g saltRets af handling:1. AutolyseBland vand/mel og lad det stå, inden du tilsætter din surdej.2. Tilsæt din su...

Læs mere
Bag surdejsbrød
Surdejsbrød

Bagning af surdejsbrød

Sæt en bageplade i ovnen og varm ovnen op på 250 grader i ca. 40 min.Et bagestål kan sagtens efterligne effekten af ​​en ovn fra et stort bageri. Stålet har så høj en varmekapacitet, at brødet har ...

Læs mere