Hævekurve
For at bage det perfekte klassiske surdejsbrød skal du bruge en god hævekurv, også kendt som en banneton. Vi mener, at disse er de bedste, da de er meget funktionelle og absorberer meget af det ekstra vand, hvilket skaber en flot arbejdsflade til dekoration. En hævekurv hjælper med at bevare en smuk form for din dej, da den hviler inden bagning.
Vores udvalg af hævekurve er lavet af bæredygtig komprimeret træmasse, og de er meget holdbare for både hjemmebagere og professionelle. Sørg for at tørre dem godt efter hver bagning og stable dem aldrig direkte oven på hinanden, hvis de er våde.
Hvis du er ny til at bage surdej, anbefaler vi at bruge et klæde, da det hjælper dejen med at slippe ud af hævekurven. Hvis du bager med meget fuldkorn, er klædet også et godt valg. Stofstoffet kan vaskes i vaskemaskine ved 40 grader (104F).
Når vi forbereder vores hævekurve til en surdejsdej, tilsætter vi rismel og fintsigtet hvedemel i forholdet 50/50, dette vil også forhindre dejen i at klæbe til hævekurven, når den koldgærer over nat.
Bag aldrig hævekurvene i ovnen, det er kun beregnet til at holde formen på dejen og aldrig gennembløde eller rengøre hævekurven i opvaskemaskinen. Brug blot en børste til at fjerne overskydende mel, hvis det er nødvendigt.