april 20, 2021

Varme hveder på surdej

Varme hveder på surdej
Surdejs varme hveder også kaldet hvedeknopper lavet på surdej til Store Bededag

Opskrift
Hvedemel 370g
Speltmel 30g
Vand 260g (Her kan man også bruge mælk)
Sukker 40g (Tilsættes i det vi ælter surdejen ind i vores dej)
Salt 10g
Tør 50% starter surdej (hele glasset) 175g (se hvordan i video)
Kardemommekapsler 6 hele

Fremgangsmåde
Start med at klargøre din surdej god tid i forvejen. Dette kan passende gøres dagen før. I videoen på linket herunder, bliver dejen lavet i hånden. Dog kan man sagtens røre opskriften sammen på røremaskine.
Vej hver enkelt bolle af og kom dem ned i et smurt fad. Lad dem herefter hæve op og vokse sammen. Når de er vokset 30-40% i volume er de klar til at blive bagt.

Ovnen opvarmes på 240 grader. Smid fadet med bollerne i ovnen og skru ned på 220 grader. Bollerne bages af i 18-25minutter alt afhængig af hvor god en ovn du har.



Skriv en kommentar