Forme dej

Formning af surdejsbrød

Surdejsformning

Sådan gør du:

Drænk lidt mel på bordet og skrab dem ud af skålen med en dejskraber, eller dyp fingrene i vand og brug dem . Brug derefter en dejspatel til at løbe under dejen, så du løsner og former den til en rund spændstig kugle. Det kaldes preshape.

Lad dejen hvile på bordet i 30-40 minutter, så gluten i brøddejen kan få lov at slappe af, inden den skal formes til det færdige brød.

Drys let mel på overfladen af ​​dejkuglen, og med dejskraberen vendes dejen med melsiden nedad på bordpladen. Sørg for at beholde den runde form.

Tag fat i den side, der vender mod dig, løft den yderste tredjedel af dejen op, og fold ind over resten af ​​dejen. Tryk klappen let på plads.

Tag fat i siderne af dejen, hvor du foldede klappen ind over, stræk dem ud til siderne med begge hænder, og fold dem ind over midten som en konvolut.
Tag fat i toppen af ​​dejen og stræk den lidt ud, inden du folder den ned over resten af ​​dejen.

Tag fat i dejen to-tre steder på langs, træk dejen ud til siderne, og fold dem over dejen som en slags fletning.

Tag fat i den ene ende af dejen og rul den ind i sig selv, så du ser på en glat overflade og folderne peger ned mod bordet. Lad den hvile på bordet i 4 minutter, inden du lægger den med bunden opad i en hævekurv drysset med rismel. Dæk dejen til med en plastikpose eller et klæde og lad den stå på bordet i en halv time, inden den sættes i køleskabet natten over.

Hele denne sidste proces kaldes endelig form.

Tilbage til bloggen

1 kommentar

Hallo
Like to ask on the photo hefing basket is shown 2 for pris 109 DK
do I understand right??

Best regard’s
Gudrun

gudrun

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.