Formning af surdejsbrød
Surdejsformning
Sådan gør du:
Drænk lidt mel på bordet og skrab dem ud af skålen med en dejskraber, eller dyp fingrene i vand og brug dem . Brug derefter en dejspatel til at løbe under dejen, så du løsner og former den til en rund spændstig kugle. Det kaldes preshape.
Lad dejen hvile på bordet i 30-40 minutter, så gluten i brøddejen kan få lov at slappe af, inden den skal formes til det færdige brød.
Drys let mel på overfladen af dejkuglen, og med dejskraberen vendes dejen med melsiden nedad på bordpladen. Sørg for at beholde den runde form.
Tag fat i den side, der vender mod dig, løft den yderste tredjedel af dejen op, og fold ind over resten af dejen. Tryk klappen let på plads.
Tag fat i siderne af dejen, hvor du foldede klappen ind over, stræk dem ud til siderne med begge hænder, og fold dem ind over midten som en konvolut.
Tag fat i toppen af dejen og stræk den lidt ud, inden du folder den ned over resten af dejen.
Tag fat i dejen to-tre steder på langs, træk dejen ud til siderne, og fold dem over dejen som en slags fletning.
Tag fat i den ene ende af dejen og rul den ind i sig selv, så du ser på en glat overflade og folderne peger ned mod bordet. Lad den hvile på bordet i 4 minutter, inden du lægger den med bunden opad i en hævekurv drysset med rismel. Dæk dejen til med en plastikpose eller et klæde og lad den stå på bordet i en halv time, inden den sættes i køleskabet natten over.
Hele denne sidste proces kaldes endelig form.
1 kommentar
Hallo
Like to ask on the photo hefing basket is shown 2 for pris 109 DK
do I understand right??
Best regard’s
Gudrun
gudrun
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.