Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Søde kardemommeboller

Sweet Cardamom Buns
Hvedeknopper

Søde kardemommeboller

Varm hvedesurdej også kaldet hvedeknopper lavet på surdej til Store Bededag

Opskrift
Hvedemel 370g
Speltmel 30g
Vand 260g (Her kan du også brug mælk)
Sukker 40g (Tilsættes mens vi ælter surdejen ind i vores dej)
Salt 10g
Tør 50% startersurdej (helt glas) 175g (se hvordan i video)
Kardemommekapsler 6 hele

Handlingsforløb
Start med at forberede din surdej i god tid. Dette kan med fordel gøres dagen før. I videoen på nedenstående link er dejen lavet i hånden. Du kan dog sagtens røre opskriften sammen på en røremaskine.
Væg hver bolle og læg dem i et smurt fad. Lad dem derefter hæve og vokse sammen. Når de er vokset 30-40% i volumen, er de klar til at blive bagt.

Ovnen varmes op til 240 grader. Smid fadet med bollerne i ovnen og skru ned til 220 grader. Brødene bages i 18-25 minutter, alt efter hvor god en ovn du har.



Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.

Læs mere

Forme dej
Surdejsbrød

Formning af surdejsbrød

SurdejsformningSådan gør du:Drænk lidt mel på bordet og skrab dem ud af skålen med en dejskraber, eller dyp fingrene i vand og brug dem . Brug derefter en dejspatel til at løbe under dejen, så du l...

Læs mere
Baguettes with Sourdough

Baguetter med surdej

SurdejsbaguetteOpskrift500g hvedemel type 00 (her kan du sagtens bruge 5-15% fuldkornsmel, fx spelt for mere elastik)300g vand150g hvedesurdej (peak)12g saltTotal hydrering 65,2%Bemærk at hydrering...

Læs mere