Sweet Cardamom Buns

Søde kardemommeboller

Varm hvedesurdej også kaldet hvedeknopper lavet på surdej til Store Bededag

Opskrift
Hvedemel 370g
Speltmel 30g
Vand 260g (Her kan du også brug mælk)
Sukker 40g (Tilsættes mens vi ælter surdejen ind i vores dej)
Salt 10g
Tør 50% startersurdej (helt glas) 175g (se hvordan i video)
Kardemommekapsler 6 hele

Handlingsforløb
Start med at forberede din surdej i god tid. Dette kan med fordel gøres dagen før. I videoen på nedenstående link er dejen lavet i hånden. Du kan dog sagtens røre opskriften sammen på en røremaskine.
Væg hver bolle og læg dem i et smurt fad. Lad dem derefter hæve og vokse sammen. Når de er vokset 30-40% i volumen, er de klar til at blive bagt.

Ovnen varmes op til 240 grader. Smid fadet med bollerne i ovnen og skru ned til 220 grader. Brødene bages i 18-25 minutter, alt efter hvor god en ovn du har.



Tilbage til bloggen

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.