Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Surdejsbrioche

Sourdough Brioche

Surdejsbrioche

Opskrift på burgerboller med brioche.


150g sødmælk
150g smør i tern
75g kogte, mosede og afkølede kartofler.
50g sukker
200g hele æg (ca. 4 stk)
200g surdej (lidt) før peak)
400g type 00 hvedemel
100g Ølandshvede
12g salt

Til pensling
Æggeblomme og eller lidt mælk
Kan drysses med sesam
Handlingsforløb
Bland alle de våde ingredienser (inklusive surdejen), sukker og salt sammen og kør på en røremaskine med dejæltemaskiner. Smørret skal ikke tilsættes endnu.

Tilsæt alt melet og ælt til dejen er stærk og blød. Tilsæt nu smørret lidt ad gangen. Ælt dejen på medium høj hastighed og smid de små tern smør i og lad dejen suge dem lidt ad gangen.

Smør en krydderbøtte eller -skål med et tyndt lag olie og læg derefter dejen derinde.

Nu skal du tage et valg, om du vil have dem langtidshævet, eller om de skal bages samme dag. Begge virker. Skal de stå på køl, så lad dem stå i køleskabet ved 5 grader i ca. 12 timer.

Hvis du skal bruge dem samme dag, så lad nu dejen ligge i skålen i 1-2 timer afhængig af omgivelsestemperaturen. Lad dejen hæve ca. 15-25% op.

Drænk bordet med et tyndt lag mel og vend nu dejen ud. Dejen formes til små kugler på 100-120 gram. Læg dejkuglerne på en plade med bagepapir og smid plastikposen over. Nu skal kuglerne hæve igen i 1-2 timer. Hvis du vil have briochebollerne bredere, kan du trykke dem flade halvvejs i denne proces, så de bliver større, når de hæver igen. Brug en våd hånd, hvis du trykker dem flade.

Forvarm din ovn til 220 grader.

Når briochebollerne er godt hævet, børste du dem.

Sæt bollerne i ovnen og sørg for at skabe damp under første halvdel af bagningen. Bollene skal bage ved 220 grader under hele bagningen. Samlet bagetid er 20-25 minutter. Sluk for dampen efter 10 minutter og fortsæt med at bage.

Når briochebollerne er nybagte, kan du passende lægge dem i en plastikpose eller dække dem med et vådt viskestykke for at holde dem fugtige og svampede.

Velkommen, smid gerne en kommentar eller meld dig til #simpelsurdej / @simpelsurdej, hvis du kaster dig ud i det.

Vi har fundet en masse inspiration til denne opskrift fra Lene på bagvrk.dk
Du kan finde opskriften på hendes surdejsbrioche lige her: Brioche med surdej

Opskriften er uden kartofler og indeholder spelt, som giver en dejlig smag og let formbar dej.

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.

Læs mere

Baguettes with Sourdough

Baguetter med surdej

SurdejsbaguetteOpskrift500g hvedemel type 00 (her kan du sagtens bruge 5-15% fuldkornsmel, fx spelt for mere elastik)300g vand150g hvedesurdej (peak)12g saltTotal hydrering 65,2%Bemærk at hydrering...

Læs mere
Surdejsknækbrød
Knækbrød

Surdejsknæk

Kiks med surdejOpskrift (velegnet til 2 gange fyldt bagepapir)100g hørfrø100g solsikkekerner100g græskarkerner100g sesam50g havregryn100g olie200g vand6g salt100g rugmel (glutenfrit mel eller andre...

Læs mere