oktober 13, 2020

Surdejspizza

Surdejspizza

Surdejspizza
Opskrift på pizzadej - nok til 2 pizzaer

300g mel (f.eks. tipo 00)

60g aktiv surdej på sit peak
180g vand
8g salt

Denne pizzadej har en hydrering på ca. 63% - det betyder også at den er meget venlig at arbejde med.

Bland alle ingredienser sammen og lad dejen stå og hæve et par timer ved stuetemperatur og derefter på køl - helst til dagen efter.

Ingen surdej?
Din pizza kan laves med gær (brug 5-10 g.) - følg samme metode. Hævetiden kan reduceres, men kan også sagtens fermentere på køl i op til flere dage. 

Vil man lave en opskrift f.eks. med pizzasauce kan du vælge at bage bunden og sauce af i et minut først.
Derefter kommer du dit yndlingsfyld på, og så er tingene færdige på samme tid.

Tjek vores YouTube for fremgangsmåde og god inspiration til pizzafyld.

1 kommentar

  • Christian Fredberg d. maj 18, 2021

    Hej. Hvor lang tid inden bagning skal dejen ud af køleskabet?
    Hilsen Christian Fredberg

Skriv en kommentar