Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Fastelavnsboller fra Simpel Surdej

Fastelavnsboller fra Simpel Surdej
cremeux

Fastelavnsboller fra Simpel Surdej

DEJ
- 1 portion croissantdej (fra masterclass), foldet 3x3x3.
- Skær dejen til 100g portioner og rul dem som Pain Au Chocolat, uden chokolade.
- Lad dejen hæve lunt i 4-5 timer, indtil store synlige lag dannes, og dejen ikke er underhævet.

PISTACIE CREMEUX
- 1/2 blad husblas
- 2 æggeblommer
- 10 g sukker
- 145 g hvid chokolade
- 1,5 dl fløde
- 15 g ægte vanilje
- 125 g ristede pistacienødder

FREMGANGSMÅDE
- Udblød husblas i vand i 15-20 minutter.
- Hak den hvide chokolade fint og placer den i en skål.
- Rør æggeblommer, sukker, og vaniljepaste sammen i en skål.
- Opvarm fløden i en gryde lige under kogepunktet.
- Hæld den varme fløde over æggeblommerne og rør rundt.
- Hæld ægge- og flødemassen tilbage i gryden og opvarm til 83 grader under konstant omrøring.
- Tag gryden af varmen, sigt massen gennem en si.
- Vrid husblassen og tilsæt den i ægge- og flødemassen, rør rundt.
- Hæld massen over den hvide chokolade og rør, indtil chokoladen er rørt ud.
- Stavblend cremeuxen til den er blød og blank, og sæt den på køl natten over eller indtil den er kølet ned og tyknet.

SYLTET APPELSINKOMPOT
- *(Kan erstattes med købt appelsinmarmelade)*
- Lav hjemmelavet syltet appelsinkompot ved at koge en sukkerlage og hælde den over citrusfrugten af flere omgange. Vend stykkerne i appelsinmarmelade.

10 usprøjtede appelsiner
1 citron
5 dl vand
500 g rørsukker

Skræl 2 af appelsinerne med en kartoffelskræller eller citrusjern og sørg for, at der ikke kommer noget af det hvide med på skrællerne. Skær skrællerne i tynde strimler og kom dem i en gryde med vandet. Lad strimlerne koge i 15-20 minutter. Skær med en kniv skrællen af resten af appelsinerne, så alt det hvide kommer af, og der kun er det rene appelsinkød tilbage.

Skær appelsinkødet i små tern. Kom appelsintern op i gryden til strimlerne, tilsæt citronsaft, og lad det simre på lav varme i 30 minutter under låg.

Tilsæt sukkeret efter de 30 minutter og lad det simre i yderligere 30 minutter til en tæt kompot. Marmeladen burde have en passende konsistens nu, men du kan evt. tykne med lidt geleringspulver / pektin, hvis du synes.

Kom den varme marmelade på skoldede syltetøjsglas, og opbevar dem i køleskabet. Marmeladen kan holde sig uåbnet i 4-5 måneder i køleskabet og 3-4 uger, hvis den er åbnet.


*Tip:* Du kan lave din egen appelsinmarmelade eller købe en færdiglavet.

FINISH TOPPING
- Drys af en blanding af 50/50 matcha te/flormelis.
- Glasur lavet af matcha/lidt pistaciesmør/flormelis og et skud af de ristede pistacienødder.

Den med rabarber er lavet med rabarberkompot(+citron/citronskal/ vanilje), vanilje cremeux. Toppet med en glasur hvor man knuser frysetørrede hindbær og kører dem til en glasur sammen med flormelis.

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

All comments are moderated before being published.

Read more

Flour and Grains

Flour and Grains

Flours and Grains used by us Discover the exceptional taste and quality of our organic flours and grains for sale. Carefully crafted with the finest organic crops and grains sourced from the best ...

Read more
How to convert a liquid sourdough into a dry starter (Pasta Madre / Lievito Madre)
Dry starter

How to convert a liquid sourdough into a dry starter (Pasta Madre / Lievito Madre)

How to convert liquid sourdough into the dry starter (Pasta Madre) - Taken from the first page of "Panettone and Pasta Madre by Simpel Surdej" e-book. If you haven't bought our full Panettone st...

Read more