Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Søde kardemommeboller

Varme hveder

Søde kardemommeboller

Varm hvedesurdej også kaldet hvedeknopper lavet på surdej til Store Bededag

Opskrift
Hvedemel 370g
Speltmel 30g
Vand 260g (Her kan du også brug mælk)
Sukker 40g (Tilsættes mens vi ælter surdejen ind i vores dej)
Salt 10g
Tør 50% startersurdej (helt glas) 175g (se hvordan i video)
Kardemommekapsler 6 hele

Handlingsforløb
Start med at forberede din surdej i god tid. Dette kan med fordel gøres dagen før. I videoen på nedenstående link er dejen lavet i hånden. Du kan dog sagtens røre opskriften sammen på en røremaskine.
Væg hver bolle og læg dem i et smurt fad. Lad dem derefter hæve og vokse sammen. Når de er vokset 30-40% i volumen, er de klar til at blive bagt.

Ovnen varmes op til 240 grader. Smid fadet med bollerne i ovnen og skru ned til 220 grader. Brødene bages i 18-25 minutter, alt efter hvor god en ovn du har.



Efterlad en kommentar

'

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

Læs mere

Kardemommesnurrer med surdej
Sourdough Cardamom Rolls

Kardemomme ruller

Kardemommeruller:  4 hele kardemommekapsler blandet med skræl på.1 medium æg75g smør190g sødmælk80g sukker160g surdej før peak eller ved peak.550g svagt kagehvedemel eller sigtet hvedemel.8g s...

Læs mere