Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Bagning af surdejsbrød

Bag surdejsbrød
Surdejsbrød

Bagning af surdejsbrød

Sæt en bageplade i ovnen og varm ovnen op på 250 grader i ca. 40 min.

Et bagestål kan sagtens efterligne effekten af ​​en ovn fra et stort bageri. Stålet har så høj en varmekapacitet, at brødet har nok stødvarme til at kunne hoppe og udvide sig optimalt inde i ovnen. Inden brødet lægges på bagestålet, kan man med fordel supplere med damp inde i ovnene i form af en varmebestandig gryde, stålskål eller lignende. med kogende vand i bunden af ​​ovnen. Damp er vigtigt, for ellers tørrer overfladen ud, og så ender vi med et fladt brød og en sej skorpe.

Skær brødet i en vinkel på 45 grader, inden det kommer på bagepladen.

Efter 20 minutter med damp i ovnen fjernes gryden/stålskålen og man kan se resultatet og effekten af ​​at bage med damp: Brødet er hævet, udskæringerne er vokset til store, sprøde kratere, men farven er stadig lidt bake-off-brun. Brødet får først sin mørke karamelliserede farve efter et kvarter mere i ovnen uden at dampe.

Bag brødet videre 20-25 ved 200 grader til det er lidt mørkt på toppen, og ellers har en flot gylden farve. Kernetemperaturen skal være mindst 95 grader, før den er færdigbagt.

Køl brødet af på en rist i ca. 1 time

 

1 kommentar

Hej

Satte i går sat en ny surdej i gang – med 20 gr. vand, 10 gr. hvedemel og 10 gr, rugmel – har rørt her til morgen, hvornår skal den fordres og med hvor meget?

Tom Jensen

Efterlad en kommentar

'

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.

Læs mere

Preparation of Sourdough
Surdej

Tilberedning af surdej

Tilberedning af surdejSådan gør du:1. Placer et lille syltetøjsglas på din bageplade og nulstil den.2. Mål 50 gram lunkent vand (26-28 grader), 25 gram fint hvedemel og 25 g fuldkornsmel af. Rør me...

Læs mere
Forme dej
Surdejsbrød

Formning af surdejsbrød

SurdejsformningSådan gør du:Drænk lidt mel på bordet og skrab dem ud af skålen med en dejskraber, eller dyp fingrene i vand og brug dem . Brug derefter en dejspatel til at løbe under dejen, så du l...

Læs mere