4.7 / 5 på Trustpilot

Surdejsboller

Opskrift
400g stærkt hvedemel
50g ølandshvede fuldkorn
355g vand
80g surdej
10g salt

Rets af handling:
1. Autolyse
Bland vand/mel og lad det stå, inden du tilsætter din surdej.

2. Tilsæt din surdej lidt før den topper.
Rør på laveste hastighed i 10 minutter.

Lad nu dejen hvile i 15 minutter.

3. Tilsæt dit salt og rør i 8 minutter ved laveste hastighed.
De sidste 2 minutter skrues maskinen op på maksimal hastighed, indtil dejen slår mod siderne.

Lad nu dejen hvile i 15 minutter inden den puttes i en oliesmurt bøtte.

Lad dejen hæve udenfor ved stuetemperatur ca. 1/3 af sin egen størrelse inden nedkøling.

Sæt den så i køleskabet (gerne 1-3 grader) eller lad den stå ved stuetemperatur og bag den senere samme dag.

(Hvis du vil bage samme dag, kan det være passende, at den har hævet sig til mindst dobbelt størrelse.)

Dagen efter vender du dejen ud på et meldrysset bord. Du kan også hælde dejen over kerner eller frø. Skær dejen ud og bag dem på bageplade ved 240-260 grader i 12 minutter. Sørg for at tilføje damp i begyndelsen af ​​bagningen. Dette kan gøres på mange forskellige måder. Se YouTube-kanalen for flere tips og tricks til bagning af surdejsboller.

Vi er fan af opskrifter, der både kan laves i hånden og også med røremaskine. Bodil fra muttionline har en super skarp og detaljeret guide til, hvordan du gør begge dele. Find opskriften og se mere lige her "Surdejsboller med eller uden røremaskine"

 

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

Seneste nyheder

Se alle produkter

How to convert a liquid sourdough into a dry starter (Pasta Madre / Lievito Madre) - SIMPEL - sourdough & coffee

Hvordan man omdanner flydende surdej til den tørre starter (Pasta Madre) -

Learn how to convert your liquid sourdough to Pasta Madre for authentic Panettone! Our guide covers flour choices, hydration, and feeding ratios. Get the recipe!

Læs mere

How We Choose Our Flour for Perfect Sourdough: Quality from Soil to Loaf - SIMPEL - sourdough & coffee

Mel og Korn

Mel og Korn brugt af os Opdag den enestående smag og kvalitet af vores økologiske mel og korn til salg. Omhyggeligt fremstillet med de fineste økologiske afgrøder og korn fra Danmarks bedste landmænd såsom pionererne "Kornby Mølle" og "Mejnerts Mølle"....

Læs mere

The Ultimate Guide How to guide for Bread Lames - SIMPEL - sourdough & coffee

The Ultimate Guide How to guide for Bread Lames

Welcome to the captivating universe of sourdough baking. This journey into the world of sourdough bread and its transformative process begins with flour, water, and artisan salt. A world that turns these simple ingredients into a gastronomic symphony, thanks to...

Læs mere