4.7 / 5 på Trustpilot

Varm hvedesurdej også kaldet hvedeknopper lavet på surdej til Store Bededag

Opskrift
Hvedemel 370g
Speltmel 30g
Vand 260g (Her kan du også brug mælk)
Sukker 40g (Tilsættes mens vi ælter surdejen ind i vores dej)
Salt 10g
Tør 50% startersurdej (helt glas) 175g (se hvordan i video)
Kardemommekapsler 6 hele

Handlingsforløb
Start med at forberede din surdej i god tid. Dette kan med fordel gøres dagen før. I videoen på nedenstående link er dejen lavet i hånden. Du kan dog sagtens røre opskriften sammen på en røremaskine.
Væg hver bolle og læg dem i et smurt fad. Lad dem derefter hæve og vokse sammen. Når de er vokset 30-40% i volumen, er de klar til at blive bagt.

Ovnen varmes op til 240 grader. Smid fadet med bollerne i ovnen og skru ned til 220 grader. Brødene bages i 18-25 minutter, alt efter hvor god en ovn du har.



Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

Seneste nyheder

Se alle produkter

How to Remove Rust from Your Baking Steel

Sådan fjerner du rust fra din bagestål

Et bagestål er et must-have-værktøj til at bage sprødt surdejsbrød derhjemme. Men hvad sker der, når der kommer rust på overfladen? Rust kan udvikle sig, hvis stålet ikke tørres ordentligt efter rengøring eller udsættes for fugt over tid. Den gode...

Læs mere

How to convert a liquid sourdough into a dry starter (Pasta Madre / Lievito Madre) - SIMPEL - sourdough & coffee

Hvordan man omdanner flydende surdej til den tørre starter (Pasta Madre) -

Learn how to convert your liquid sourdough to Pasta Madre for authentic Panettone! Our guide covers flour choices, hydration, and feeding ratios. Get the recipe!

Læs mere

How We Choose Our Flour for Perfect Sourdough: Quality from Soil to Loaf - SIMPEL - sourdough & coffee

Mel og Korn

Mel og Korn brugt af os Opdag den enestående smag og kvalitet af vores økologiske mel og korn til salg. Omhyggeligt fremstillet med de fineste økologiske afgrøder og korn fra Danmarks bedste landmænd såsom pionererne "Kornby Mølle" og "Mejnerts Mølle"....

Læs mere