4.7 / 5 på Trustpilot

Kiks med surdej

Opskrift (velegnet til 2 gange fyldt bagepapir)

100g hørfrø
100g solsikkekerner
100g græskarkerner
100g sesam
50g havregryn
100g olie
200g vand
6g salt
100g rugmel (glutenfrit mel eller andre meltyper virker også)
200g surdej (her kan du sagtens bruge overskydende surdej, også kaldet kasserer)

Rør ingredienserne sammen og fordel dem tyndt på et bagepapir.
Du kan også skære dem lidt, så de er nemmere at knække af, når de er færdigbagte.
Brug f.eks. en pizzaskærer til formålet.

Knækbrødene bages i ovnen ved 170 grader i 10-15 minutter til de er gyldne og sprøde.

Vi kan også varmt anbefale surdejsknækbrødet fra en anden surdej og madnørd nemlig Foodgeek, her på siden er der også en historie om knækbrødets historie og en anderledes type opskrift på knækbrød med surdej med b.la. havregryn. Du kan finde en masse inspiration til surdejsbagning og opskriften lige her: Foodgeek opskrifter og inspiration

 

Rør ingredienserne sammen og bred dem tyndt ud på et stykke bagepapir.

Du kan også ridse dejen let, så knækbrødene er nemmere at brække fra hinanden, når de er færdigbagte. Brug f.eks. en pizzakniv til formålet.

Bag knækbrødene i ovnen ved 170 grader i 10-15 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Vi kan også varmt anbefale surdejs-knækbrødet fra en anden surdejs- og madnørd, nemlig Foodgeek. På hans side finder du en historie om knækbrødets oprindelse samt en anderledes opskrift på surdejs-knækbrød med blandt andet havregryn. Du kan finde masser af inspiration til surdejsbagning og opskriften lige her: Foodgeek opskrifter og inspiration.

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

Seneste nyheder

Se alle produkter

How to convert a liquid sourdough into a dry starter (Pasta Madre / Lievito Madre) - SIMPEL - sourdough & coffee

Hvordan man omdanner flydende surdej til den tørre starter (Pasta Madre) -

Learn how to convert your liquid sourdough to Pasta Madre for authentic Panettone! Our guide covers flour choices, hydration, and feeding ratios. Get the recipe!

Læs mere

How We Choose Our Flour for Perfect Sourdough: Quality from Soil to Loaf - SIMPEL - sourdough & coffee

Mel og Korn

Mel og Korn brugt af os Opdag den enestående smag og kvalitet af vores økologiske mel og korn til salg. Omhyggeligt fremstillet med de fineste økologiske afgrøder og korn fra Danmarks bedste landmænd såsom pionererne "Kornby Mølle" og "Mejnerts Mølle"....

Læs mere

The Ultimate Guide How to guide for Bread Lames - SIMPEL - sourdough & coffee

The Ultimate Guide How to guide for Bread Lames

Welcome to the captivating universe of sourdough baking. This journey into the world of sourdough bread and its transformative process begins with flour, water, and artisan salt. A world that turns these simple ingredients into a gastronomic symphony, thanks to...

Læs mere