4.7 / 5 på Trustpilot

Brug én portion croissantdej (fra masterclass), foldet 3 gange i en 3-lags fold hver gang. Skær dejen i 100 g portioner og form dem, som du ville gøre til Pain au Chocolat, men uden at tilføje chokolade. Lad dejen hæve et varmt sted i 4-5 timer, indtil store, synlige lag dannes, og dejen er fuldt og korrekt hævet.

PISTACIO CREMEUX

  • 1/2 ark gelatin
  • 2 æggeblommer
  • 10 g sukker
  • 145 g hvid chokolade
  • 150 ml fløde
  • 15 g ren vanilje
  • 125 g ristede pistacienødder

FREMSTILLINGSMÅDE:

  1. Læg gelatinen i koldt vand i 15-20 minutter.
  2. Hak den hvide chokolade fint og placer den i en skål.
  3. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljepasta sammen i en separat skål.
  4. Varm fløden op i en gryde, indtil den er lige under kogepunktet.
  5. Hæld den varme fløde over æggeblommerne og pisk godt.
  6. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm forsigtigt op til 83°C, mens du konstant rører.
  7. Fjern gryden fra varmen og si blandingen gennem en sigte.
  8. Pres overskydende vand ud af gelatinen og tilsæt den til den varme blanding, mens du rører, indtil den er opløst.
  9. Hæld blandingen over den hakkede hvide chokolade og rør, indtil chokoladen er helt smeltet.
  10. Brug en stavblender til at blende cremeuxen, indtil den er glat og blank.
  11. Køl ned natten over eller indtil den er helt afkølet og tyknet.

KARAMELLISERET APPLEKOMPOSTE (Må erstattes med købte appelsinmarmelade)

  • 10 ubehandlede appelsiner
  • 1 citron
  • 500 ml vand
  • 500 g rå rør sukker
  1. Skræl 2 af appelsinerne med en grøntsagsskræller eller citruszester, sørg for ikke at få noget af den hvide pith med. Skær skrællen i tynde strimler og læg dem i en gryde med vand. Lad det simre i 15-20 minutter.
  2. Skræl de resterende appelsiner med en kniv, fjern al hvid pith, så kun det rene appelsinkød er tilbage.
  3. Skær appelsinkødet i små tern og tilsæt det til gryden med strimlerne. Tilsæt citronsaft og lad det simre ved lav varme, dækket, i 30 minutter.
  4. Efter 30 minutter tilsættes sukkeret, og det simrer videre i yderligere 30 minutter, indtil det danner en tyk kompot. Hvis ønsket, kan det tyknes med en lille mængde geléringsmiddel eller pektin.
  5. Hæld den varme marmelade i steriliserede glas. Opbevares i køleskabet. Uåbnet holder det 4-5 måneder i køleskabet; når det er åbnet, holder det ca. 3-4 uger.
  6. Tip: Du kan lave din egen appelsinmarmelade eller bruge en færdiglavet version.

AFSLUTTENDE TOPPINGER

  • Drys med en blanding af 50/50 matcha-pulver og flormelis.
  • Glasur lavet af matcha, en lille mængde pistacie smør, flormelis og en håndfuld ristede pistacienødder.
  • Rabarber Variation: Brug rabarberkompot (med citron, citronskal og vanilje) og vanilje cremeux. Top med en glasur lavet ved at blende frysede hindbær med flormelis.

1 コメント

    • Kristian Smidt
    • 2025年2月17日 07:07

    Hej
    Kan man spise frokost hos jer i morgen onsdag?
    Mvh
    Kristian

コメントを残す

このサイトはhCaptchaによって保護されており、hCaptchaプライバシーポリシーおよび利用規約が適用されます。

Seneste nyheder

すべて見る

How to Remove Rust from Your Baking Steel

Sådan fjerner du rust fra din bagestål

Et bagestål er et must-have-værktøj til at bage sprødt surdejsbrød derhjemme. Men hvad sker der, når der kommer rust på overfladen? Rust kan udvikle sig, hvis stålet ikke tørres ordentligt efter rengøring eller udsættes for fugt over tid. Den gode...

もっと読む

How to convert a liquid sourdough into a dry starter (Pasta Madre / Lievito Madre) - SIMPEL - sourdough & coffee

Hvordan man omdanner flydende surdej til den tørre starter (Pasta Madre) -

Learn how to convert your liquid sourdough to Pasta Madre for authentic Panettone! Our guide covers flour choices, hydration, and feeding ratios. Get the recipe!

もっと読む

How We Choose Our Flour for Perfect Sourdough: Quality from Soil to Loaf - SIMPEL - sourdough & coffee

Mel og Korn

Mel og Korn brugt af os Opdag den enestående smag og kvalitet af vores økologiske mel og korn til salg. Omhyggeligt fremstillet med de fineste økologiske afgrøder og korn fra Danmarks bedste landmænd såsom pionererne "Kornby Mølle" og "Mejnerts Mølle"....

もっと読む