April 14, 2021

Surdejsboller

Surdejsboller

Surdejsboller

Opskrift
400g stærk hvedemel
50g ølandshvede fuldkorn
355g vand
80g surdej
10g salt

Fremgangsmåde:
1. Autolyse
Bland vand / mel og lad det stå før du kommer din surdej i.

2. Tilsæt din surdej lidt før den peaker.
Rør på laveste hastighed i 10 minutter.

Lad nu dejen hvile 15 minutter.

3. Tilsæt din salt og rør på 8 minutter ved laveste hastighed.
- De sidste 2 minutter skruer du maskinen op på max hastighed, til dejen klasker mod siderne.

Lad nu dejen hvile 15 minutter før du kommer den i en olieret bøtte.

4. Lad dejen hæve ude i stuetemperatur ca. 1/3 af sin egen størrelse før den skal på køl.

Kom den derefter i køleskab (helst 1-3grader) eller lad den stå i stuetemperatur og bag den af senere samme dag.

(Vil du bage den samme dag, kan det være passende at den har hævet sig selv til mindst dobbelt størrelse.)

Dagen efter vendes dejen ud på et melet bord. Man kan også hælde dejen hen over kerner eller frø. Skær dejen ud og bag dem af på bagestål ved 240-260grader i 12minutter. Sørg for at tilfør damp i starten af bagningen. Dette kan gøres på mange forskellige måder. Se YouTube kanalen for flere tips og tricks til at bage surdejsboller.

Vi er fan af opskrifter der både kan laves med hænderne og også med røremaskine. Bodil fra muttionline har en super skarp og detaljeret guide til hvordan man kan gøre begge dele. Find opskriften og se mere lige her "Surdejsboller med eller uden røremaskine"

 

 

Leave a comment